Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ljus i mörkret, för vem?

Vi lär ju vara på god distans från alla dessa vackra ljusinstallationer då vi tyvärr får hålla oss inne på kvällarna, skriver Harry Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läste i GP om konstverken som skall lysa upp Julstaden Göteborg. Det står att ljusen ska handla om samhörighet och distans. Att det kommer att handla om distans är väl dessvärre en sanning så god som någon i dessa pandemitider, åtminstone för oss äldre göteborgare.

Flertalet av oss vågar ju inte med risk för liv och lem gå ut på stan efter mörkrets inbrott. Så vi lär ju vara på god distans från alla dessa vackra ljusinstallationer då vi tyvärr får hålla oss inne på kvällarna.

Men om det är några som hade varit förtjänta och i behov av ljus i dessa mörka tider så är det vi som genom restriktioner förpassats till hemmets vrå utan möjlighet till fysisk kontakt med anhöriga och vänner.

Därför, när man läser vad representanten för Göteborg & co så vackert uttrycker det, att man vill förmedla och sprida ljus, värme, kärlek, omtanke och samhörighet, undrar jag till vem och vilka?

Vi äldre som tyvärr inte fått se så mycket ljus under det gångna året är de som kanske skulle behövt det mest, men vi stoppas av rädsla för att gå ut i mörkret.

Men det är ju som vanligt, de äldre behöver man väl inte tänka på, de har ju levt sitt liv, lys upp för dem som är ute på kvällar och nätter och för dem som bär skulden till att vi inte vågar gå ut.

Harry Andersson