Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Göteborgs Stad
Bild: Göteborgs Stad

Linbanan skulle förändra resmönstren

Om det beslutas att byggas en linbana kommer den också att tillföra helt nya resmönster, skriver Ann-Charlotte Setterdén, Göteborgs stadslinbana.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till ”Helhetstänk nu” 24/6

Hållbart resande är en viktig del av stadsutvecklingen. De negativa miljöeffekterna ska minska samtidigt som det ska vara möjligt för fler att ta sig fram i den allt tätare staden, utan att trafiken får ta mer plats. Den stadslinbana som nu planeras mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen är tänkt att underlätta framkomligheten och avlasta centrala bytespunkter som Brunnsparken och skapa en ny tvärlänk i kollektivtrafiken där Hisingen binds samman på ett nytt sätt med centrala Göteborg.

Om det beslutas att byggas en linbana kommer den också att tillföra helt nya resmönster, både för göteborgarna men också för de som till exempel pendlar in till Göteborg. Linbanan finns med i målbild för kollektivtrafik 2035 som beskriver hur fler resenärer ska kunna attraheras och tas om hand i Göteborg, Partille och Mölndal. Det som planeras nu kommer att byggas i en annan stad än den vi har runt omkring oss nu. Göteborg och regionen runt omkring växer och det är viktigt att den hållbara mobiliteten utvecklas i takt med resten som byggs nu. Vi vill alla ha en fungerande stad.

Ann-Charlotte Setterdén

kommunikationsansvarig Göteborgs stadslinbana, Järntorget–Wieselgrensplatsen