Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är en rektor bara en snyltare som inte förtjänar sin lön, undrar insändarskribenten.
Är en rektor bara en snyltare som inte förtjänar sin lön, undrar insändarskribenten.

Ledare behöver också betala räkningar

Menar du att de som leder äldreomsorg, hemtjänst och skolor inte tillför något utan bara tär på vår kassa, undrar Gösta Lagström i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

15/4 Sänker politikerna lönen?

Dina synpunkter på att politiker och administratörer i dessa ”tärande” verksamheter skulle halvera sina löner i solidaritetens namn är nog det mest virriga jag läst på år och dag. Menar du att exempelvis de i kommunerna som organiserar och leder äldreomsorg, hemtjänst och skolor inte tillför något utan bara tär på vår kassa? Är en rektor bara en snyltare som inte förtjänar sin lön? Eller den eller de som organiserar och administrerar den pågående explosionen av vårdbehovet i pandemins spår. Tillför inte de något?

Är en rektor bara en snyltare som inte förtjänar sin lön?

Och vad har vänsterpartister gjort för ont för att behöva visa vägen för ett ovanligt dumt förslag. Och riksdagsmännen/politikerna som nu jobbar övertid för att hitta stödåtgärder för människor och företag – de har väl också amorteringar, hyra, billån och matkostnader som alla andra.

Nej, jag som är pensionär sedan sex år precis som du, har en bättre idé: du, Hans Apel och jag med flera sänker frivilligt våra pensioner med 50 procent. Visserligen inte så mycket kvar i mitt fall men vi tär ju bara på samhället; producerar inget, tillför inget. Visserligen har vi bidragit i många decennier tidigare, men det är nu, i kristider som våra uppoffringar behövs.

Är du med?

Gösta Lagström