Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag såg ju att laxen var död, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT
Jag såg ju att laxen var död, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT

Laxen går inte in i ugnen!

Vi amatörer talar inte så, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag börjar bli trött på alla matprogram som visas i alla kanaler, alla dagar. Nu är det väl bra om folk i gemen börjar laga mer mat i stället för att köpa färdig, men mest trött är jag på att dessa kockar och kockor, använder sin arbetsjargong. Vi amatörer talar inte så.

Häromdagen såg jag en som lagade lax i ugn. När den var klar för tillagning säger kockan: ”Nu går den in i ugnen på 180 grader i en halvtimma.”

Hur ska den kunna gå in i ugnen, jag såg ju att den var död, och dessutom filead, och flådd.

De flesta brukar också gå i med till exempel gräddfil, gräslök eller vad det vara månde. För mig räcker det med: sätt in formen i ugnen, eller tillsätt gräddfilen.

I dag var det ett par som adderade allting till det andra. Både till drinkar och mat. Om man då har några kryddor, eller annat för att smaksätta. Ska man då subtrahera detta, när man tar bort det ?

Ska man prata knåparmoj, när sotaren kommer, för att jumpa. Eller månsing när du handlat textilier på marknader, jag vill tjacka en paj för en helsläng, till min fjälla. Har du nåt i din fessing ?

Sven Sandberg

LÄS MER: Varför är ”tills dess” fel?

LÄS MER: Sin eller hennes – det är den eviga frågan

LÄS MER: Färsk ordkunskap