Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Hallunda i Botkyrka, söder om Stockholm. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Hallunda i Botkyrka, söder om Stockholm. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Lösningen – ge medborgarna skottsäkra västar

Damberg vill stoppa rekryteringen till gängen efter att en flicka blev skjuten och dog. Det vill vi alla, men tala om hur, skriver Rolf N.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I söndags dog en 12-årig flicka i Botkyrka av ett förlupet skott som var avsett att träffa några gängkriminella. Så fort nyheterna förmedlade detta tänkte jag – nu kommer det ett kraftfullt uttalande från en politiker.

I tisdags kom det. Mikael Damberg uttryckte sin avsky med mera. Jag tror inte att detta påverkar de gängkriminella nämnvärt. De kommer inte att i närtid gå till en polisstation och lämna in sina vapen.

Mikael Damberg talar om satsningar på polisen. Åtskilliga utbildningsplatser står tomma i Växjö och i Norrland. Det är få sökande som kan flytta till dessa orter med tanke på familjesituationer och säkert med tanke på bristen på studentbostäder.

Vidare vill Damberg stoppa rekryteringen till gängen. Det vill vi alla, men tala om hur. Att rekrytera fler poliser är symptombehandling! Då har skadan redan skett.

Se på aktiviteten Rimfrost. Även polisen erkänner att den inte åstadkom underverk. Politiker kännetecknas generellt av verbal begåvning och snygga gångkläder. Det räcker inte! Lös problemet vid källan! Damberg och andra nämner inte ordet integration. Det är tydligen för svårt.

Det förefaller som lösningen på gängkriminaliteten för att skydda medborgarna är att förse medborgarna med skottsäkra västar. Det kan kanske vara något när coronan är över och det inte behöver produceras munskydd längre.

Rolf N