Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Insändarskribenten är inte imponerad av det Dan Eliasson gjort på sina jobb.  Bild: Pontus Lundahl/TT
Insändarskribenten är inte imponerad av det Dan Eliasson gjort på sina jobb. Bild: Pontus Lundahl/TT

Lönsamt att betala Dan Eliasson för att inte jobba

Det kan rent av vara lönsamt att han inte har några för samhället vitala arbetsuppgifter, skriver ”Dumbo”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Apropå Dan Eliassons inträde i elefantkyrkogården, så visst, det kan tyckas att 160 000 kr i månaden för att inte göra någonting, är slöseri med skattepengar. Men när det gäller Dan Eliasson kan det vara värt detta. Då är han i alla fall förhindrad att ställa till med mer oreda, vilket presumtivt skulle kunna leda till enormt större skada och till flerfaldigt högre belopp som går upp i rök.

Det blev ju inte särskilt bra när han basade för MSB. Blev det bra när vederbörande var chef för Försäkringskassan? … Nej! Blev vår poliskår glad och rask och effektiv under densammes mediokra ledning?… Nej! Hur blev det på Migrationsverket … blev det bra?

Det kan faktiskt, ur detta perspektiv, rent av vara lönsamt att han inte har några för samhället vitala arbetsuppgifter.

Dumbo

LÄS MER: Eliasson tog inte ut semester – får ut 300 000

LÄS MER: MSB: Dan Eliasson åkte på semester fler gånger