Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Låt ungarna vara ute och cykla

Jag läser flera upprörda inlägg om cyklingen i Änggårdsbergen. Själv är jag så oerhört tacksam att min son och hans vänner har någonstans att ta vägen när de ska ut och cykla.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är svårt att få en fjortonåring att slita sig från det eviga datorspelandet. Ingenting tycks vara lika intressant. Men så fort vännerna ringer och vill gå ut och cykla, är han klar på två röda sekunder. De är ute i flera timmar, får frisk luft, motion, blir svettiga, skitiga och har jättekul! Dessvärre har de ingen möjlighet att ta sig långväga till lämpliga cykelleder, utan då ligger Änggårdsbergen närmast till hands.

I dag har vi tillräckligt mycket problem med stillasittande och ökad skärmtid, och jag ser själv helt klart långsiktiga fördelar med att våra ungdomar är ute i naturen, får frisk luft och motion. Jag hoppas att de även fortsättningsvis kommer att kunna cykla i Änggårdsbergen!

Tacksam tonårsmamma