Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gör ett avtal med olika taxibolag som förmodligen inte har så många körningar nu, skriver insändaren.
Gör ett avtal med olika taxibolag som förmodligen inte har så många körningar nu, skriver insändaren.

Låt sjukvårdspersonalen åka taxi

Varför kan inte kommunen erbjuda gratis taxiresor till och kanske även ifrån sjukhuset, skriver ”ACW”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

När jag läste att sjukvårdspersonal ibland får vänta stå och vänta på hållplatsen flera avgångar för att de inte vill gå på fulla spårvagnar eller bussar fick jag en idé. Varför kan inte kommunen erbjuda gratis taxiresor till och kanske även ifrån sjukhuset?

Gör ett avtal med olika taxibolag som förmodligen inte har så många körningar nu. Naturligtvis kan inte en resa kosta lika mycket som en vanlig taxiresa gör utan man får ju komma överens om en rimlig ersättning. Det måste ju vara bättre än ingenting.

Dessutom kan kommunen (via regeringen) visa hur mycket de uppskattar de överarbetade sjukvårdsanställda. Två flugor i en smäll. Tryggare resa för sjukvårdspersonalen (taxin ska ju helst ha en ruta mellan fram och baksäte alternativt har chaufför och passagerare munskydd), samt inkomst för taxibolaget.

ACW

LÄS MER: Sjukvårdspersonal kan åter få coronatillägg