Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Andrea Rosa
Bild: Andrea Rosa

Låt IS-barnens släkt ta notan

Varför ska svenska staten betala för de svenska IS-barnen om de har släktingar här? skriver signaturen Snusmumriken.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Svenska IS-soldater har varit med och dödat föräldrar och andra vuxna. De barnen lever nu i misär och har ingen chans till ett bra liv. De är lika, om inte mer oskyldiga som de svenska IS-barnen, som väl i så fall ska tas om hand av sina svenska släktingar – om de har släktingar i Sverige som bedöms som goda omsorgsgivare.

Varför ska svenska staten betala för de svenska IS-barnen om de har släktingar här?

De föräldralösa barnen som fått sin trygghet raserad av IS ska kanske inte flyttas till Sverige, men alla länder som haft IS-soldater där borde bidra till en fond som kan ge de drabbade barnen en chans.

De vuxna IS-sympatisörer som tagit sig oskadda tillbaka till Sverige kan absolut bidra med några procent av sin framtida lön till den fonden. De om några borde ju ha sett hur grymt livet är i länder som drabbats av IS och verkligen göra vad de kan för att ställa allt till rätta.

Snusmumriken