Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se till att Skeppsbron inte stryper den högprioriterade pendlingscykelbanan som passerar där, menar insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Låt inte Skeppsbron stå och falla med en parkering

Om parkeringen är för dyr borde man fråga sig varför den ändå ska vara ett oavvisligt krav som blockerar Skeppsbron från att bli bebyggd, skriver Rolf Broberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I fredagens GP stod om ännu ett bakslag för bygget på Skeppsbron på grund av den stora och väldigt dyra underjordiska parkeringen som är planerad där. Om parkeringen är för dyr borde man fråga sig varför den ändå ska vara ett oavvisligt krav som blockerar Skeppsbron från att bli bebyggd.

Planerna för området har ju funnits ända sedan 2005! Överväg istället att bygga Skeppsbron för dem som vill ha ett liv utan bil i Göteborg! Närbelägna arbetsplatser växer upp som svampar nästgårds i Centralen-området.

Men se till att Skeppsbron inte stryper den högprioriterade pendlingscykelbanan som passerar där. Det är en bana för långsamma och snabba, för dem som kommer från när och fjärran, som ska till skolan, arbetet, shoppingen eller restaurangen eller som bara vill följa vattnet per cykel. Och för stadens miljövänliga och mänskliga cykeltransporter som bara blir fler.

Rolf Broberg