Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Låt afghanerna stanna!

Afghanistan är farligare än någonsin. Ändå ökar deportationerna. De flesta har starka individuella asylskäl, vilka negligeras. Stor rättsskandal pågår, skriver Birgitta och Peter Lundström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Deportationerna kan ske tack vare ett avtal med Afghanistan. Mottagandet skall vara säkert och värdigt – vilket det inte är – och landet har miljoner internflyktingar redan. Riv avtalet!

Sverige behöver importera arbetskraft, 60 000 personer per år till vården, byggindustrin med mera enligt Arbetsförmedlingen. Afghanerna vill inget hellre efter över fyra år i Sverige än att börja jobba.

Många unga är så gott som färdigutbildade. Nu sätts de i förvar upp till ett år, vilket kostar 5 000 kronor per person och dygn. Vilket slöseri med statens pengar!

Låt även barnfamiljer stanna! De lever i limbo med minskat bidrag, ingen rätt till SFI med mera, och kommer att utvisas då barnen blir 18 och utvisningsbara.

Birgitta och Peter Lundström