Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Man kunde önska att det finns fler vuxna i rummet, skriver insändaren. Bild: Nils Petter Nilsson
Man kunde önska att det finns fler vuxna i rummet, skriver insändaren. Bild: Nils Petter Nilsson

Låg debattnivå – väx upp!

Det är tydligt att Socialdemokraterna saknar argument att bemöta sina politiska motståndare, när man hänger sig till dessa låga och obildade debattnivåer, skriver ”En vuxen människa”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det finns en gammal beprövad devis – om argumenten tryter, höj rösten! I politikens värld betyder det att nya invektiv kommer till användning för att beskriva sina motståndare, där liknelser från djurvärlden är populära. Försvarsministern Peter Hultqvist kallar SD-väljarna för grisar, visserligen sminkade sådana, men ändå. Statsministern vill inte vara sämre, utan kallar dem för röstboskap (GP 19/2).

Uttalanden från politiker och andra makthavare sätter tonen i debatten, vilket sänder signaler till andra i samhället, att det är fritt fram att bete sig på samma sätt. Det är inte konstigt att det finns så mycket kränkande formuleringar och ibland rent hat i sociala medier och andra offentliga sammanhang.

I vilket fall som helst är det tydligt att Socialdemokraterna saknar argument att bemöta sina politiska motståndare, när man hänger sig till dessa låga och obildade debattnivåer. Man kunde önska att det finns fler vuxna i rummet, som en annan av Socialdemokraternas motståndare har formulerat det. Det går inte annat än att hålla med. Kom ut ur sandlådan och väx upp!

En vuxen människa

LÄS MER: Stefan Löfven om S-attackerna på SD: Det behövs

LÄS MER: Löfven i stor intervju om Sabunis hot, corona och attackerna mot SD