Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Läs underlagen innan ni går till beslut

Det som sker nu stärker då inte förtroendet för politiken, skriver Lena.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I GP har skrivits artiklar om avgifterna inom förskolan i Göteborg. I mars 2019 beslutade kommunfullmäktige om budgetprocessen och avgifter för olika verksamheter. I tjänstemännens underlag till beslut finns bilaga 1 med rubriken Förslag till avgifter fr o m 2019-01-01. Här finns bland annat avgift för barn i förskola. Där står tydligt att juli månad är avgiftsfri.

Nu påstås att detta är en miss och att avgift skall tas ut med hänvisning till budgetbeslutet i november 2018. Hur är detta möjligt när fullmäktige fattade ett nytt gynnande beslut för de som har sina barn i förskola  i mars 2019?  Av beslutet i mars 2019 framkommer ingen justering av tjänstemannaförslaget utan det godkändes rakt av.

Enligt min uppfattning kan man inte hänvisa till ett tidigare beslut bara för att ett misstag har begåtts!  Vad liknar detta!? En rekommendation till politikerna och dess stadssekreterare är att läsa underlagen ordentligt innan man går till beslut. Det som sker nu stärker då inte förtroendet för politiken. Stå upp för beslutet ni fattade i mars 2019.

Lena