Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har tvärtom, fram till försommaren i år, varit helt inställda på att behöva evakuera under en del av tiden för Västlänksbygget, skriver Länsstyrelsen i en replik. Bild: Robin Aron

Länsstyrelsen: Vi var redo att flytta

Länsstyrelsen Västra Götaland har inte begärt att få stanna kvar i nuvarande lokaler, skriver Annika Braide, kommunikationschef, Länsstyrelsen Västra Götaland, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

8/10 I megaprojektens skamgrepp

I GP den 8/10 lyfts frågan om sprängningar för Västlänken och det faktum att Länsstyrelsen inte behöver lämna sina lokaler. För transparensens skull är det på sin plats att klarlägga följande:

Länsstyrelsen Västra Götaland har inte begärt att få stanna kvar i nuvarande lokaler. Vi har tvärtom, fram till försommaren i år, varit helt inställda på att behöva evakuera under en del av tiden för Västlänksbygget. Detta utifrån den information vi fått från Trafikverket de senaste åren.

Därefter har Trafikverket ansökt om dispens för att få överskrida gällande normer för buller nattetid. Ansökan har hanterats av Länsstyrelsen Stockholm, eftersom vi betraktas som jäviga i frågan då våra lokaler är berörda. Utifrån förvaltningslagens regler om jäv och länsstyrelseinstruktionens regler är det Länsstyrelsen i Stockholm som handlägger Trafikverkets ansökan om dispens från bullerkrav vid sprängningar under residenset i Göteborg.

Annika Braide, kommunikationschef, Länsstyrelsen Västra Götaland

LÄS MER: André erbjuds hotell – när Västlänken spränger på nätterna