Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lämna blodprov – en omständlig procedur

Man ändrar och ändrar men det är minsann inte alltid saker och ting bli bättre för det, skriver signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har en sjukdom som gör att jag måste lämna blodprov med jämna mellanrum, i början två gånger i veckan, numera en gång i månaden.

Jag behandlas av läkare på Sahlgrenska men har alltid kunnat lämna proven på närmaste vårdcentral, en procedur som tar cirka en halvtimme från hemmet och tillbaka.

Nu plötsligt är det nya direktiv, nu måste man lämna proverna på något av de tre stora sjukhusen och dessutom beställa tid!

Jag bor på norra Hisingen, långt från alla, och bussen här går dagtid bara två gånger i timmen, alltså en resa som gott kan ta tre timmar fram och tillbaka.

En gång förut beställde jag en tid på Mölndals sjukhus, men fick ändå vänta en kvart. På vårdcentralens drop-in behöver jag sällan vänta mer än fem minuter. Tror därför inte det kan bero på överbelastning hos dem, inte heller med överföringen av mina provsvar, det har alltid fungerat.

Man ändrar och ändrar men det är minsann inte alltid saker och ting bli bättre för det!

Tur man är pensionär

LÄS OCKSÅ: Lena Hallengren (S) om Capioaffären: ”Äventyrar svensk säkerhet”

LÄS OCKSÅ: Så ska vårdköerna kortas