Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Läkaren medgav sitt misstag

Kvinnan blev ordinerad Alvedon och avled, jag blev ordinerad Omeprazol men överlevde tack vara skickliga kirurger på Sahlgrenska, skriver signaturen Järnbrottare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Richard 22/7

Efter hemkomsten från sjukhuset var jag på återbesök på vårdcentralen, två av mina döttrar var med som stöd och vittnen till det som skulle avhandlas, bland annat varför läkaren inte remitterat mig till ultraljudundersökning – praxis vid buksmärtor – vid mitt akutbesök. Läkaren medgav att han borde ha gjort detta.

Konklusion: vårdgivaren medger att ansvarig läkare bär ansvaret för felaktig / fördröjd diagnos av brusten kroppspulsåder vilket föranledde min akuttransport till Sahlgrenska sjukhuset.

Som jämförelse vill jag nämna ett fall i Stockholm som togs upp i P4 Stockholm 25/6. En kvinna gravid i 31:a veckan som kom in till akuten på S:t Görans sjukhus med bröstsmärtor blev ordinerad Alvedon och hemskickad med remiss. 14 timmar senare avled hon i hemmet på grund av brusten kroppspulsåder, Sjukhuset har anmält händelsen enligt Lex Maria.

Skillnaden mellan hennes och mitt fall: kvinnan blev ordinerad Alvedon och avled, jag blev ordinerad Omeprazol men överlevde tack vara skickliga kirurger på Sahlgrenska.

Järnbrottare