Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lägg beslag på bilar som bryter mot lagarna

Gör som den mexikanska polisen, lägg beslag på de bilar som vid upprepade tillfällen bryter mot trafikregler och lagar, skriver Stellan Danielsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

När jag städade hemma i dag hittade jag ett tidningsutklipp från den 9 april i år, i den mexikanska tidningen Excelsior. Det handlade om att polisen i delstaten Guanajuato konfiskerat bilar som tillhört brottslingar. Bilarna hade sedan målats om till polisbilar. Det handlade om dyra sportbilar. En del värda över en miljon kronor. Sex Camaro, två Cadillac, en Mustang och en Corvette.

Jag tänkte på hur vi gör i Sverige, landet utan konsekvenser, där inget händer. Jag tycker den mexikanska polisen agerat på ett sätt som förtjänar att kopieras. I Sverige har vi bilmålvakter, som gör det svårt att med våra generösa lagar komma åt lagöverträdare. Gör som den mexikanska polisen, lägg beslag på de bilar som vid upprepade tillfällen bryter mot trafikregler och lagar!

Stellan Danielsson