Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Törs inget politiskt parti ta upp kyrkans uppgift att värna och sprida den kristna tron, frågar sig insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT
Törs inget politiskt parti ta upp kyrkans uppgift att värna och sprida den kristna tron, frågar sig insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kyrkovalet är ett tyst val

Att kristendomens gamla ideal om "fattigdom, kyskhet och enkelhet" inte går att fresta med i kyrkovalet eller över huvud taget, är begripligt. Motsatsen skulle vara mer tidsanpassat och mer frestande, skriver ”Varför inte”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi som är medlemmar i Svenska kyrkan får rösta i kyrkovalet söndagen den 19 september.

Röstandet liknar väldigt mycket det vi har vart fjärde år till riksdag, landsting och kommun. Politikerna släpper inte greppet trots att kyrkan är skild från staten.

Var kommer Svenska kyrkan in i bilden?

Det blir som att bläddra i en bilderbok som påstås handla om kyrkor, men där det bara visas sjukhus, hotell, skolor och andra byggnader och inte en enda kyrka.

Törs inget politiskt parti ta upp kyrkans uppgift att värna och sprida den kristna tron?(Eller har jag missat något?)

LÄS MER: Nu startar kyrkovalets förtidsröstning

Att kristendomens gamla ideal om "fattigdom, kyskhet och enkelhet" inte går att fresta med i kyrkovalet eller över huvud taget, är begripligt. Motsatsen skulle vara mer tidsanpassat och mer frestande. Men är det så omöjligt att våga sig på att främja litet tro på kyrkans budskap och en trygghet i en tro på Gud? Och stå för det?

Kyrkovalet är ett tyst val. Tystnaden bryts bara av de vanliga politiska önskemålen. Som om Svenska kyrkan inte är något att orda om och att framhäva – alls. Jättekonstigt. För det är väl ett kyrkoval?

Gå och rösta, i värsta fall med en blank proteströst!

Varför inte

LÄS MER: Vänstern blev "hittapådemokraterna" i kyrkovalet

LÄS MER: SD missade anmäla kandidater till kyrkovalet