Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förutom rent religiösa aktiviteter, erbjuder våra kyrkor en rik konstvärld, mycket musik även profan och utrymme för stillhet, skriver insändaren. Arkivbild. Bild: Stefan Berg
Förutom rent religiösa aktiviteter, erbjuder våra kyrkor en rik konstvärld, mycket musik även profan och utrymme för stillhet, skriver insändaren. Arkivbild. Bild: Stefan Berg

Kyrkorna ska inte rädda politikernas misslyckanden

Missförhållandena i samhället avhjälps inte av en nedmontering av det rika kulturarv som våra kyrkor innebär, skriver Kerstin Lidbeck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I en raljant krönika i GP den 15/4 ondgör sig Markus Berggren över att det finns för många kyrkor i Göteborg. Hans förslag är att de ska användas till pingishallar, fritidsgårdar och till att servera varm choklad, för att komma tillrätta med de missförhållanden som råder i samhället Göteborg.

Nedskärningar och besparingar på förskolor, skolor, fritidsverksamheter för ungdomar (riven handbollshall, försenade sim- och ishallar), brist på vettiga bostäder och poliser, en urusel migrationspolitik, har medför en tickande bomb av kriminalitet och utanförskap. Detta är ett politiskt ansvar!

Dessa missförhållanden avhjälps inte av en nedmontering av det rika kulturarv som våra kyrkor innebär. Förutom rent religiösa aktiviteter, erbjuder våra kyrkor en rik konstvärld, mycket musik även profan och utrymme för stillhet. Flera av våra kyrkor har varit öppna för hemlösa, under svåra väderförhållande.

Välgörenhetsarbete lokalt och internationellt utförs av församlingar, som har en fast punkt i sina kyrkor! Våra kyrkor behövs idag, i kombination med samhällets insatser, inte istället för.

Markus Berggren, jag tycker att du borde skämmas!

Kerstin Lidbeck

LÄS MER: Det är alldeles för många kyrkor i Göteborg

LÄS MER: Svenska kyrkan har vädjat till regeringen

LÄS MER: Gudstjänstlivet är svårt nu