Kulturskymning i Göteborg

Alla kan inte få allt de begär, men har man en gång valt att satsa på en institutionell verksamhet kan man inta bara dra undan mattan för den med två veckors varsel, skriver John Rignell.

ANNONS

Förvisso måste man prioritera. Alla kan inte få vad de begär. Det gäller inte minst inom kulturens område – många känner sig kallade men tillgångarna är begränsade.

Men ... Vad man kan kräva är en klok prioritering och långsiktighet. När man en gång valt att satsa på en institutionell verksamhet måste man se till att den kan verka över tid.

Göteborg wind orchestra, GWO, har sedan 1990-talet varit ett viktigt och uppskattat inslag i Göteborgs kulturliv. Orkestern omfattar över 20-talet musiker och har givetvis ganska stora fasta kostnader. Då är det minst sagt oansvarigt av stadens kulturnämnd att med två veckors varsel radikalt skära ner bidraget till orkestern och ställa den inför en omöjlig situation.

ANNONS

Visar man dessutom en uppenbar ovilja till konstruktiva samtal blir inte situationen bättre.

Ett rungande fy skäms på er – Göteborgs kulturnämnd!

John Rignell

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS