Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Hofgren
Bild: Anders Hofgren

Kulturskymning i Göteborg

Alla kan inte få allt de begär, men har man en gång valt att satsa på en institutionell verksamhet kan man inta bara dra undan mattan för den med två veckors varsel, skriver John Rignell.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Förvisso måste man prioritera. Alla kan inte få vad de begär. Det gäller inte minst inom kulturens område – många känner sig kallade men tillgångarna är begränsade.

Men ... Vad man kan kräva är en klok prioritering och långsiktighet. När man en gång valt att satsa på en institutionell verksamhet måste man se till att den kan verka över tid.

Göteborg wind orchestra, GWO, har sedan 1990-talet varit ett viktigt och uppskattat inslag i Göteborgs kulturliv. Orkestern omfattar över 20-talet musiker och har givetvis ganska stora fasta kostnader. Då är det minst sagt oansvarigt av stadens kulturnämnd att med två veckors varsel radikalt skära ner bidraget till orkestern och ställa den inför en omöjlig situation.

Visar man dessutom en uppenbar ovilja till konstruktiva samtal blir inte situationen bättre.

Ett rungande fy skäms på er – Göteborgs kulturnämnd!

John Rignell