Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Thomas Johansson
Bild: Thomas Johansson

Kultur är inte ett basbehov

När alla basala behov är uppfyllda har vi tid, råd och resurser att ägna oss åt kultur, skriver signaturen Liberal och realist.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaor[email protected]

Kultur är toppen av människans behovspyramid. När alla basala behov är uppfyllda har vi tid, råd och resurser att ägna oss åt kultur.

Som Sverige ser ut idag med nedskärningar inom alla områden av välfärden borde vi alltså, om samhället fungerade flexibelt och praktiskt, skära ned på kulturen i första hand och styra om dessa resurser till exempelvis skola, vård och omsorg i stället.

Vad vore väl lämpligare än att våra kulturarbetare fick kavla upp ärmarna och handgripligen bidra med att hjälpa till inom dessa områden?

Sen när Sverige kommit på grön kvist igen, eller om de har ork kvar kvällstid efter en ansträngande arbetsdag, kan våra kulturarbetare återgå till att sprida sin kulturgärning.

Liberal och realist