Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Staffan L�wstedt / SvD / TT
Bild: Staffan L�wstedt / SvD / TT

Krossat glas på cykelbanorna

Första Långgatan tycks vara bortglömd. Där finns krossat glas på cykelbanan i princip året runt, skriver Nina Bergström Reinikka.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är åretruntcyklist och cyklar dagligen på många ställen i centrala Göteborg. Det ligger glassplitter lite överallt och det har blivit värre genom åren, tycker jag. Göteborgs stad påstår att centrala gator (gång- och cykelbanor) sopas varje vecka. Jag känner inte till var den centrala gränsen går, men Första Långgatan tycks vara bortglömd. Där finns krossat glas på cykelbanan i princip året runt.

Sedan finns det ett problem i innerstan. Då många gator har gatstensbeläggning blir de svårstädade eftersom glassplitter lägger sig i skarvarna. Men jag lovar, man kan råka ut för punka även där eftersom glasbitarna kan sticka upp. Men sammanfattningsvis anser jag att situationen med glas på cykelbanor blivit värre under de 25 åren jag cyklat i stan. Kanske fler gillar att krossa glas just på cykelbanor nu för tiden? Vem gör det förresten?

När man cyklar så mycket är det svårt att lägga alla exakta adresser på minnet, vilket man behöver uppge när man gör en anmälan till Göteborgs stads felanmälan. Hade det hållits rent från glas så hade man sluppit felanmäla hela tiden.

Nina Bergström Reinikka