Lena Hallengren och Magdalena Andersson.
Lena Hallengren och Magdalena Andersson. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kritik gör SD ännu starkare

SD har blivit ett missnöjesparti för många väljare, skriver Bo-Lennart Olsbjörk.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Lena Hallengren, gruppledare i riksdagen för Socialdemokraterna, borde skämmas i stället för att förfasa sig över att Sverigedemokraterna nu har fått ordförandeposter i riksdagens justitie- och utrikesutskott (och även i andra utskott). På så sätt får SD ett stort inflytande den kommande mandatperioden i riksdagens olika arbetsutskott.

Hade Hallengren och hennes medlöpare däremot inte mobbat och svärtat ner Jimmie Åkesson (SD) och hans parti, utan i stället haft en vuxen och mogen debatt och dialog med detta parti, hade det inte ökat så markant i detta riksdagsval.

Nu har många väljare retat upp sig på att de etablerade partierna visat en sådan nedlåtande och föraktfull attityd i debatter och i andra sammanhang där SD medverkat. Därför har SD blivit ett missnöjesparti för många väljare, trots att de inte har samma värdegrund och åsikter som detta parti har.

ANNONS

Bo-Lennart Olsbjörk, ej Sverigevän

LÄS MER:S: Skrämmande med SD-posterna

LÄS MER:Så gick Jimmie Åkesson från utfryst till tonårsidol

LÄS MER:Ex-partiledarna tar ställning mot SD: "Förenar oss"

ANNONS