Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idéer föds genom malande av åsikter – inte av en likriktning, menar insändarskribenten. Bild: Evan Vucci

Kritik av Trumps nominering fullständigt idiotiskt

Jag börjar se denna trend växa sig starkare och starkare, alltså att folk med fel åsikter ska tystas och knuffas bort från arenan, skriver Peter Erlandsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

25/9 KD och Trump

Hur tänker du nu? Även den värsta kan ibland gör en enstaka god gärning. Nog sagt om det.

Att en svensk politiker uttalar sig eller har en åsikt som skiljer från det ”vedertagna” ska alltså enligt dig straffas och personen ifråga ska tas bort från riksdagen omedelbart. Hur bra kommer vår politik att fungera då? Alla som har en avvikande åsikt ska helt enkelt plockas bort. Väldigt bekvämt för de som sitter kvar men knappast bra för vårt samhälle i förlängningen. När ska vi börja med denna censur? Ta en undersökning ibland våra folkvalda och sparka eventuella Trumpsupportrar?

Jag börjar se denna trend växa sig starkare och starkare, alltså att folk med fel åsikter ska tystas och knuffas bort från arenan. Är det en bra sak? Jag tror att det är fullständigt idiotiskt. Idéer föds genom malande av åsikter – inte av en likriktning.

Personligen är jag inte en anhängare av Trump men det spelar ingen roll, alla är fria att tycka vad de vill (än så länge).

Peter Erlandsson