Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren anser att det krävs kraftigare åtgärder mot klankulturen. Bild: Johan Nilsson/TT
Insändaren anser att det krävs kraftigare åtgärder mot klankulturen. Bild: Johan Nilsson/TT

Kraftiga åtgärder krävs för att bryta klan-mönstret

Det är väl ingen som tror att typ kamelprojekt löser utanförskapet och kriminaliteten, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I segregerade miljöer frodas klanstrukturer, skriver Jonas Attenius (S) och Mattias Jonsson på GP Debatt (7/6). Sedan nämns en massa bra åtgärder, även att inte lyssna på partier som vill införa radikala åtgärder. Att kraftigt bryta ett mönster ger inte bättre skolresultat.

Man blir ganska trött på att läsa detta, inget är väl något nytt utan enbart politik. Självklart löser inte kraftfulla åtgärder av polis, fler väktare, med mera, direkt bättre skolresultat. Men det är också viktiga åtgärder för att bryta mönster.

Det väl ingen som tror att typ kamelprojekt löser utanförskapet, kriminaliteten och ser till så det blir bättre skolresultat – eller att det räcker att enbart ge mer resurser till föreningslivet. Nej, det är en mix av mycket kraftiga åtgärder som sker omgående, och med många åtgärder som sker mer långsiktigt.

Sedan, att fortsätta att ta emot flyktingar som har kopplingar till dessa klaner oavsett om de placeras i annan del av landet slår kraftigt fel mot Göteborg.

En mycket orolig farfar, morfar

LÄS MER: Kriminella klaner förklarade i tre steg

LÄS MER: Mördade pappans familj: ”En älskad och omtyckt person”

LÄS MER: Klanerna flyttar fram sina positioner

LÄS MER: Ebba Buschs drag mot klanerna: ”Måste slå ner stenhårt”