Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krabbor och småfisk försvann

Hur många reningsverk byggdes vid alla Bohusläns vikar? Är de fortfarande kvar, eller har man kommit till besinning? undrar Ingrid J.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det klagas om att det ingen fisk finns i västkustens vatten. Det skulle man nog tänkt på långt tidigare. Vi hade ett fritidshus vid en havsvik. Redan för 20 år sedan skrev jag och klagade i det ämnet.

Länsstyrelsen bestämde då att fritidshus byggda vid havet kunde få bli åretruntbostäder. Ungefär ett år senare lät kommunen bygga ett reningsverk inne i havsviken. På min förfrågan fick jag till svar att avloppsvattnet skulle renas till 98 procent.

Två år senare hade krabbor och småfisk försvunnit, havsbotten i viken var död. Efter ett par år, en bit längre ut till havs, försvann den goda vitlingen. Några år senare stod det i G-P: " Bohuskustens vatten är starkt förorenat, fisk bör inte ätas för ofta!"

Hur många reningsverk byggdes vid alla Bohusläns vikar? Är de fortfarande kvar, eller har man kommit till besinning efter alla dessa år?

Ingrid J