Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Konsten att tala om något annat

Jag skrev om Västlänkens påverkan på kollektivtrafiken i Göteborg, inte resor över kommungränserna, skriver Gunnar Lindgren.
Gunnar Lindgren

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Leif Blomqvist, 14/9 och 18/9

Med halmdocketrick påstår Leif Blomqvist att jag skrivit något som jag inte skrivit. Jag skrev inte ”att det inte blir någon bättre kollektivtrafik när Västlänken blir klar”. Jag skrev som svar till signaturen ”Med hopp om framtiden” att ”Västlänken ger inte någon nytta vid resor inom Göteborg. Det är en pendeltågstunnel som skulle gjort det lättare att pendla in till centrum.”

Blomqvist tar upp resor över kommungränsen. Det var ju inte det som det handlade om. Men okej, som ledamot i styrgruppen för Västlänken vet Leif Blomqvist säkerligen att Västlänken ger längre restider dörr-till-dörr (tänk ”all inclusive”) och att i stort sett alla resor inom kommungränsen sker snabbare utan Västlänken än med. Och dessutom att just det valda sträckningsalternativet Haga-Korsvägen ger längst restider i driftskedet. (Som göteborgsk skattebetalare kan man hålla sig för skratt.)

Blomqvist skriver att det kommer ”gå 14 tåg per timme och riktning så nog finns det många tåg att välja på” (vilket i och för sig inte är fler än i dag). Men det hela kompliceras ju av att nyttan beror av vart man skall resa.