Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Komplicerat att jämföra

Vi kan bara beklaga ifall du haft dåliga upplevelser och drabbats av förseningar, skriver Henrik Kjellberg, Västtrafik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till ÅB, 23/5

Generellt har vi god punktlighet på de flesta av våra linjer, till exempel är våra tåg i tid cirka 90 procent av gångerna. Men vi jobbar ständigt på att förbättra oss och samarbetar med alla andra aktörer som kan hjälpa oss att öka punktligheten. Det är väldigt viktigt för att vi ska kunna locka fler att vilja resa med oss.

Vad det gäller priset på resorna så beslutas det av politikerna i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd. Att jämföra priser mellan olika län, än mindre globalt, är komplicerat. Förutsättningarna är ofta så olika att det blir omöjligt att göra en helt rättvis jämförelse.

Det är många faktorer som påverkar priset, exempelvis det totala trafikutbudet i länet, hur stort länet är, befolkningstäthet, hur prisstrukturen är uppbyggd beträffande zoner och hur man väljer att sätta priserna beroende på hur ofta man reser. Till exempel motsvarar vår Regionen Runt-biljett ett område vars landareal är cirka 3,5 gånger så stort som Stockholms län.

Henrik Kjellberg

Västtrafik