Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kommunstyrelsen borde skämmas

Jag tycker att Göteborgs kommunstyrelse borde skämmas, skriver signatur Bekymrad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till bmr, 17/6

Du har rätt i det du skriver men linbanan skulle kosta över fyra miljarder! Jag tycker att Göteborgs kommunstyrelse borde skämmas. Att först gå ut med meddelande att kommunen måste spara och i nästa andetag fortsätta att utreda linbanan! Man ska lägga ner den kommunala simskolan, skolelever får inte besöka Slottsskogsobservatoriet, aktiviteter för äldre dras in, byggande av skolor och förskolor ”faller mellan stolarna”, det vill säga det finns ingen budget för det.

Alla, och jag menar alla, projekt blir mer än dubbelt så dyra och tar dubbelt så lång tid att färdigställa än projekterat. Ett talande exempel är Vasabron. Och Barnsjukhuset. Och vad tror vi händer med Västlänken?

Jag har i dagsläget noll förtroende för vår kommunstyrelses kompetens och kan ge följande råd när det gäller att spara: minska antal stadsdelsnämnder från tio till fem, lägg ner projekt som jubileumspark och linbana samt skrota Västlänken = miljarder att spara! Smart eller hur? Skall det vara så svårt?

Bekymrad