Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten är skeptisk till kommunens upphandling kring sopsortering. Bild: Henrik Montgomery/TT
Insändarskribenten är skeptisk till kommunens upphandling kring sopsortering. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kommunen gör det svårt att återvinna

Jag och några kolleger vill gärna ha sopsortering men får svar från rektor att vi inte kan ha det "eftersom det inte upphandlats med lokalvårdare om att tömma återvinning", skriver ”Sopsorteraren”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jobbar som lärare på en skola i ett av Göteborgs "finare" områden. Det finns pappersinsamling bredvid kopiatorn endast. Jag har skapat en egen pappersinsamling som jag tömmer där. Någon annan återvinning finns inte varken i personalrum eller annorstädes. Vi slänger till och med glasburkar och kaviartuber från våra luncher i vanliga hushållssoporna och jag stör mig på det varje gång.

Jag och några kolleger vill gärna ha sopsortering men får svar från rektor att vi inte kan ha det "eftersom det inte upphandlats med lokalvårdare om att tömma återvinning". Jag vill att våra politiker genast upphandlar med alla kommunala skolors lokalvårdare om att de ska tömma återvinning. Samt att det uppdras åt utbildningssområdescheferna att utse personer som hjälper skolorna att sätta igång en fungerande återvinningsrutin.

Sopsorteraren

LÄS MER: Rekordmycket återvinning väntas i jul