Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knagglig sjukresa

Det är svårt att ta sig fram till Mölndals sjukhus utan att riskera att skada sig. Borde inte ett sjukhus åtminstone vara tillgängligt? skriver Lena Thunberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vid huvudentrén till Mölndals sjukhus pågår ett stort byggarbete. Under minst fem veckor har det inneburit att bilar och taxi inte kan köra fram till ingången. Efter de fem veckorna kan nu åtminstone ambulanser köra fram till ortopedakuten. Alltid något, men alla vi andra halta och lytta får ta oss fram i tundraområdet med kryckor och rullator på en slingrande grusgång, som påminner om den åsnestig i Bolivia där jag själv bröt fotleden i mars.

Vid grusgången finns ett fåtal platser för taxi att stanna på – men inte parkera. Ska taxichaufförerna alltså kasta av sina passagerare med rullatorer och köra iväg direkt, eller hur är det tänkt?

Och vad säger personalen på sjukhuset? De verkar helt införstådda med det vansinniga i situationen men förklarar trött, att det inte är de som bestämmer.

Jag skulle alltså vilja veta vem det är som bestämmer, att gamla, sjuka och svaga människor inte ska kunna ta sig in på Mölndals sjukhus utan att riskera att skada sig. Borde inte ett sjukhus åtminstone vara tillgängligt?

Lena Thunberg