Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Klimatsmart men osmakligt

Det är mycket osmakligt att miljöpartisten Maria Wetterstrand, som ligger bakom utredningen om hur flyget skall ställa om och bli klimatsmart, köpt på sig en massa aktier i ett bolag som ska tillverka biobränsle till flyg, skriver signaturen Maj 53.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hennes utredning, det vill säga hon själv, har kommit fram till att år 2030 skall det vara lag på att alla flyg som lyfter från Sverige skall ha 30 procent biobränsle i tanken, av den sort som det bolag tillverkat vilket hon sitter i styrelsen i och har satsat aktier i. Hon fördubblade sitt aktieinnehav när hon fått utredningsuppdraget!

Detta är ingenting annat än insiderbrott och bör vara straffbart, eller är våra politiker som vanligt immuna inför lagen!?

Wetterstrand har 615 000 aktier och de lär stiga. Stiger de till 200 kronor tjänar hon 120 miljoner! Anmärkningsvärt är också att uppdragsgivaren (regeringen) bör ha känt till vilka styrelser Maria Wetterstrand satt i. Hennes bolag fick 400 000 kronor för att utreda frågan.

Jag som vanlig svensk har inte ens råd att köpa en aktie, men det är klart med de löner politiker har kan de kosta på sig att handla utan att stå någon risk. De är ju väl försörjda av oss skattebetalare.

Maj 53