Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arbete på området som är röjt för Northvolt planerade fabrik, fem minuters bilväg öster om Skellefteå centrum. Bild: Henrik Montgomery/TT

Klimataktivisterna saknar helhetsperspektiv

Det är väl också dags att protestera mot Northvolts planerade tillverkning av Litium-jon-batterier i Skellefteå, skriver Ulf U.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Protesterna mot Preemraffs planerade utbyggnad är inte särskilt väl genomtänkta. Troligen har dessa aktivister inte ett helhetsperspektiv på miljöproblemen? Koldioxid – lite hit och dit, det gäller tydligen bara att protestera?

Men då är det väl också dags att protestera mot Northvolts planerade tillverkning av Litium-jon-batterier i Skellefteå!?

För här kommer man att spy ut en ansenlig mängd koldioxid för att tillverka batterierna för de miljövänliga elbilar som i dag, i södra Sverige laddas med el från tyska och polska kol-kraftverk!

Koldioxidutsläpp för tillverkning av ett endaste batteri innebär lika stort koldioxidutsläpp, som när jag kör min gamla dieselbil cirka 15 000 mil.

Emotser objektiva och vetenskapliga svar.

Ulf U

LÄS MER: Northvolt ska återvinna batterier i Norge