Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Klart du ska sopsortera plast

I dag hamnar mer än hälften av hushållens plastförpackningar i soppåsen, och ges aldrig ens chansen att återvinnas. För att vi ska kunna återvinna mer plastförpackningar behöver vi alltså få in mer, skriver Veronica Foberg Gustafsson, FTI AB.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till L-B Andersson, 13/10

Signaturen L-B Andersson frågar sig om det är värt att källsortera?

För oss på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, är svaret: Absolut! Som det ser ut i dag hamnar mer än hälften av hushållens plastförpackningar i soppåsen, och ges aldrig ens chansen att återvinnas. För att vi ska kunna återvinna mer plastförpackningar behöver vi alltså få in mer. Här kan alla hjälpa till!

Allt som samlas in återvinns inte till nya plastprodukter i dag, men tillsammans med producenter och sorteringsanläggningar driver vi utvecklingen för att se till att fler förpackningar ska kunna materialåtervinnas i framtiden. Att som konsument sluta sortera ut förpackningar är ett steg i helt fel riktning.

På vår hemsida hittar du bland annat vår sorteringsguide och platsen för din närmste återvinningsstation: https://www.ftiab.se/

Veronica Foberg Gustafsson

kommunikationschef FTI AB