Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kan en verksamhet och en ledning misslyckas så kapitalt trots att man bär erfarenheten från föregående år, frågar sig insändarskribenten. Bild: Åserud, Lise
Hur kan en verksamhet och en ledning misslyckas så kapitalt trots att man bär erfarenheten från föregående år, frågar sig insändarskribenten. Bild: Åserud, Lise

Katastrofalt dålig planering på BB i Göteborg!

I mina ögon måste den elementära sociala bildningen som handlar om att se sina medmänniskor och ta hänsyn till deras behov gått en komplett förbi, skriver ”Läkare som skäms å sin arbetsgivares vägnar”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I fjol saknades personal på BB till 2 000 arbetspass under sommaren, stod att läsa i GP 8/6. En fullständigt horribel siffra där man som verksamhetschef måtte ha undrat vad man gjort för fel med sin schema – och personalplanering när en verksamhet är så uppenbart dysfunktionell.

Rimligen ägnar man, efter en så katastrofal insikt, en stunds tanke under året åt hur man ska komma till rätta med, och förebygga, problemet inför nästa sommar. Det vore som sagt det rimliga.

Istället ser situationen ÄN värre ut i år – då istället 3 000 pass är vakanta.

Hur är det ens möjligt? Hur kan en verksamhet och en ledning misslyckas så kapitalt trots att man bär erfarenheten från föregående år? Hur kan frågan inte vara den första och största på agendan? Hur kan arbetsmiljön för den egna personalen inte prioriteras som den enda riktiga ödesfrågan när man befinner sig i Sveriges näst största stad som de senaste åren bevärdigats med endast EN förlossningsklinik?

Hur kan man med att som chef uttala orden “vi är beroende av att våra medarbetare tar extra pass”?

Hur kan man med att som chef uttala orden “vi är beroende av att våra medarbetare tar extra pass”?

I mina ögon måste den elementära sociala bildningen som handlar om att se sina medmänniskor och ta hänsyn till deras behov gått en komplett förbi, när man på det här sättet utgår från att barnmorskor är brickor på en schemarad som kan pusslas in i händelse av schemaluckor.

Att ni inte skäms som verksamhet, som klinik, som ledning och som regionpolitiker att så gravt år efter år fortsätter eftersätta en helt unik verksamhet och dess ovärderliga personal.

Läkare som skäms å sin arbetsgivares vägnar

LÄS MER: Klart: Då får partnern stanna på BB i Göteborg

LÄS MER: 900 kvinnor fick inte plats på förlossningen