Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kallar ni det här för rättvisa?

Nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika. Det behövs eftertanke, skriver signaturen Pensionärer i gula västar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det ät bråttom, många fattigpensionärer har begränsad tid att få leva sina drömmar, för dem är framtiden nu!

Sveriges statsminister leder löneligan i Norden (SVD näringsliv 2018-07-02) samtidigt som svenska pensionärer är fattigast i Norden. Via brev och mejl har Pensionärer i gula västar (PIGV) bett samtliga riksdagspartier om möten och svar på ett antal frågor angående pensionerna. PIGV utmanar också samtliga partiledare att möta dem i en TV-sänd debatt.

I breven bifogades en film Mångfald, rättvis fördelning och fattigpensionärer i framgångslandet Sverige. Filmen visar de fina orden om rättvis fördelning, respekten för dem som varit med och byggt upp Sverige, utdrag från bland annat Almedalstalen liksom pensionärernas egna tankar om läget.

Och nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika.

Är det att respektera den generation som kämpat för lika löner och lika arbetsmarknad, att de låses in i ett pensionssystem som gör ena parten beroende av den andra i ett förhållande och i ett bidragssystem som skapar ekonomisk oro för att hamna hos kronofogden?

Många av dagens pensionärer började sitt arbetsliv vid unga år, med löner som inte gav utrymme för sparande. Eftersom lönerna var lägre, barnomsorgen inte utbyggd, dagens teknik med datorer ännu inte uppfunnen. Och nu sitter vi där i ett ohållbart system som bara gagnar de rika. Det behövs eftertanke!

Gör om och gör rätt!

Pensionärer i gula västar