Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Köttskatt – någon?

När ska partierna börja tala om köttskatt eftersom kött- och mejeriprodukter har betydligt större påverkan på klimatet jämfört med flyget? skriver Per Lindahl.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Flera partier är väldigt tydliga med att de vill införa flygskatt och något parti att anser att den ska vara progressiv. Detta är ett politiskt korrekt och populistisk uttalande som man vill vinna röster på.

När ska partierna börja tala om köttskatt eftersom kött- och mejeriprodukter har betydligt större påverkan på klimatet jämfört med flyget?

Naturskyddsföreningen skriver på sin hemsida:

"Bland annat för att kött- och mejeriprodukter påverkar klimatet lika mycket som världens alla bilar, bussar, båtar och flygplan tillsammans."

Är partierna rädda att förlora röster och varför kräver de inte införande av köttskatt i stället för att fokusera på flygskatt?

Per Lindahl