Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hundarna mår dåligt av att smugglas, skriver insändaren. Arkivbild. Bild: Markus Schreiber
Hundarna mår dåligt av att smugglas, skriver insändaren. Arkivbild. Bild: Markus Schreiber

Köp ingen smuggelhund!

Hundarna ska behandlas med samma respekt som vi människor, skriver Annie Brunius.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Även om hundsmuggling är förbjudet smugglas det hundar in i Sverige. Under 2020 och 2021 har hundsmugglingen ökat rejält eftersom många har känt sig ensamma och behövde en vän, men smugglingen måste få ett slut!

Även om du inte gillar djur och inte tycker det är viktigt hur de mår tycker jag att du ska tänka dig in i deras perspektiv. De ligger i ett trångt utrymme i många timmar utan att se ett dugg, utan möjlighet att rasta sig. Det är ont om luft och de vill ut.

Hundarna mår dåligt av att smugglas. Hur är det ens möjligt att sälja hundar som man behandlat så? De hundar som hittas av tullen skickas antingen tillbaka eller så avlivas de om de är i dåligt skick.

Detta gör att många hundar mister livet. Samtidigt fortsätter smugglarna att tjäna väldigt mycket pengar då inte alla hundar upptäcks.

De hundar som smugglas in har inte heller veterinärintyg bekräftar att de inte bär på parasiter och andra sjukdomar.

Hundarna ska behandlas med samma respekt som vi människor. Jag vill uppmana alla som funderar på att skaffa hund att vara noga med att kolla alla papper så de inte är falska och tänk igenom köpet ordentligt!

Annie Brunius

LÄS MER: Antalet ingripanden mot hundsmuggling ökar

LÄS MER: Misstänkta hundsmugglare försätts på fri fot