Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten är skeptisk till Norges stopp av svenska räkbåtar på norskt vatten. Bild: Janerik Henriksson/TT
Insändarskribenten är skeptisk till Norges stopp av svenska räkbåtar på norskt vatten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Jej är en hummer

Det är dags att vi stoppar transittrafiken av långtradare mellan Europa och Norge på E6, det finns ju en färja mellan Kiel och Norge, skriver ”Bohuslänning”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu har norrmännen fått storhetsvansinne och stoppar svenska räkfiskare.

Jag tycker därför att det dags att vi stoppar transittrafiken mellan Europa och Norge på E6, då det finns ett alternativ, det vill säga färja Kiel–Norge.

Detta skulle ge flera stora fördelar.

Göteborg ha en dålig infrastruktur i dag och att slippa x antal hundra långtradare i varje riktning dagligen skulle underlätta trafiksituationen i hel området runt staden.

Det vore också en fördel för miljön. Om vi fick dessa långtradare som kör cirka 50 mil i varje riktning på E6, så skulle vi få ner koldioxidutsläppen i Sverige.

Och för trafiksäkerheten vore det bra, vi skulle slippa förare som ibland kör på slitna sommardäck, inte alltid bryr sig om svensk arbetstidslag eller trafik-/alkohollag.

Och sist med inte minst – vi skulle förmodligen minska smugglingen av narkotika, alkohol och cigaretter

Bohuslänning