Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tynnered är ett av de utsatta områden som Framtiden vill lyfta med sin satsning. Bild: Jonas Lindstedt
Tynnered är ett av de utsatta områden som Framtiden vill lyfta med sin satsning. Bild: Jonas Lindstedt

Jag vill få svar om satsningen på utsatta områden

Kostnader för förbättringar i dessa områden är inte något som ska belasta de som råkar bo i kommunala hyresbolag, skriver Gun Svensson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser att kommunala Framtiden ska satsa 11 miljarder på särskilt utsatta områden i Göteborg under de närmaste åren (GP 29/8). Enligt Framtidens vd är detta pengar som bolaget redan har.

Som hyresgäst och boende i ett kommunalt bostadsbolag i Göteborg skulle jag vilja ha ett förtydligande om hur och varifrån dessa tillgångar har kommit in i bolaget och hur de hade varit tänkta att användas annars.

Utsatta områden är en angelägenhet för hela samhället och hela riket genom den politik som har förts i landet. Kostnader för förbättringar i dessa områden är inte något som ska belasta de som råkar bo i kommunala hyresbolag som en extraskatt genom högre hyreshöjningar än vad som normalt är befogat. Därför anser jag det berättigat med ett förtydligande från Framtiden varifrån dessa pengar kommer ifrån.

Gun Svensson

LÄS MER: Alliansen slår tillbaka: ”Vi har en plan för utsatta områden”

LÄS MER: Gamla lösningar fungerar inte på nya förortsproblem

LÄS MER: Riv upp strategin för förorterna – och lyssna på de som bor där