Gör portioner och bakverk mindre, föreslår skribenten.
Gör portioner och bakverk mindre, föreslår skribenten. Bild: Henrik Montgomery

Jag ska inte tvingas betala för gottegrisarnas bullar

Vi som vill äta måttligt tvingas betala för och sedan lämna kvar mat vi inte orkar äta, skriver V. Gustavsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Ingen kan ha undgått att notera den närmast hysteriska storlek som bullar och andra bakverk fått på senare år. Det gäller också matportioner i vanliga restauranger. Man verkar förutsätta att alla har ett tungt kroppsarbete eller är glupska yngre män med en omättlig aptit.

Vi som vill äta måttligt tvingas betala för och sedan lämna kvar mat vi inte orkar äta, eller be om halv portion i de få fall det går. Branschen behöver ta ett större ansvar – med positiv inverkan på folkhälsa och resursförbrukning.

Gör portioner och bakverk mindre och låt de som inte nöjer sig med dem betala extra.

ANNONS

V. Gustavsson

LÄS MER:Kaeth Gardestedt ligger bakom kanelbullens dag

LÄS MER:Guide: Kaféerna med Göteborgs bästa frukost

LÄS MER:Vuxna människor kan själva avgöra vad de stoppar i sina kroppar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS