Det finns så mycket i världen att glädjas åt, tycker insändarskribenten.
Det finns så mycket i världen att glädjas åt, tycker insändarskribenten. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Jag öppnade ögonen och de nattsvarta rubrikerna var borta

Överallt finns något annat än tråkig inflation och besvärliga naturkatastrofer, skriver signaturen ”Titta så ser du”.

ANNONS

Nu sitter jag så vid mitt köksbord igen, tittar ut och ser att det som tidningen skriver om verkligen stämmer. Ute kastar ”Hans” sina virvlar och regnet smattrar mot rutan på samma sätt som igår och förmodligen också imorgon. Längre fram i tidningen står att läsa om krig, nya bränder, extrem inflation och även värre saker än så.

Möjligen gav det starka morgonkaffet mig en energikick men visst var det trots den varma drycken med tunga steg jag gick till bilen för ännu en dag i Sverige, som enligt tidningen inte är jordens bästa plats att vara på i dag heller.

ANNONS

Men så öppnade jag ögonen. Framför på gatan tumlade en liten flicka fram i årets största vattenpöl. Hennes glädje gick inte att ta miste på. Hon hade färgglada regnkläder på sig med tillhörande stövlar. Strax bakom tumlade hennes pappa fram, med samma glädje och i lika färgglada regnkläder och stövlar, det enda som skilde dem åt var storleken. Det var samma busiga leende och samma strålande ögon som mötte varandra i en situation som i deras värld, just då, var världens roligaste plats.

Jag körde vidare och såg strax en gammal dam som sakta gick framåt gatan med sin rullator. Vid sidan gick hennes hund, en lurvig modell med mycket bus i benen. Hunden var kopplad i rullatorn och jag kunde åter se det där som jag nyss såg. Två busiga leenden, strålande ögon som möttes och en glädje det inte gick att ta miste på.

Borta var plötsligt de nattsvarta rubrikerna i tidningen. Det finns så mycket i världen att glädjas åt. Överallt finns något annat än tråkig inflation och besvärliga naturkatastrofer. Det gäller bara att öppna ögonen.

Titta så ser du!

LÄS MER:Nyhetsåret 2022 – och de goda berättelserna vi inte får glömma

LÄS MER:Fler elever behöver ha en ”skolmorfar” eller ”skolmormor”

LÄS MER:Göteborgs Indiana Jones har grävt fram historiska skatter på Cypern

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS