Insändarskribenten önskar att debatten om gängvåldet fokuserar mer på det förebyggande arbetet.
Insändarskribenten önskar att debatten om gängvåldet fokuserar mer på det förebyggande arbetet. Bild: Regeringskansliet

Jag lyssnade på talet till nationen och blev besviken igen

Min önskan är att alla, oavsett parti, lägger ner allt prat om vems fel det är, skriver Susanna H.

ANNONS

I torsdags fick vi veta att vår statsminister skulle hålla tal till nationen. Jag sätter mig till rätta i soffan för att lyssna. Talet inleds med det självklara – statsministern tänker på alla drabbade. En bra början som skulle kunna bli något bra, men vad händer?

Statsministern rabblar upp alla insatser som görs eller kommer göras, något som hans kollegor maler om i varje nyhetssändning som de deltar i. Han nämner att saker borde gjorts och nu tar den nuvarande regeringen ansvar. Ännu en gång blir känslan av att vi fortfarande är i valdebatten från hösten 2022.

Min förväntan var att statsministern skulle axla rollen som landsfader, likt Stoltenberg gjorde vid till exempel Utöya. Han skulle ingjuta hopp och samtidigt stärka och lugna det svenska folket. Han skulle minska oron som finns inom landet i dag. Men ack nej!

ANNONS

Min önskan är att alla, oavsett parti, lägger ner allt prat om vems fel det är, och visar på det som de anser att alla andra ska göra – samverka!

Min önskan är också att allt inte bara handlar om straffen utan mer om det förebyggande. Vi är många som vill och kan arbeta med det om förutsättningar skapas!

Jag anser att en av de viktigaste roller som våra politiker har är att vara goda förebilder för det svenska folket och genom samverkan över alla gränser skapa trygghet i det fantastiska land som Sverige ändå är!

Susanna H, sociolog samt tidigare skolchef

LÄS MER:Statsministern höll tal till nationen

LÄS MER:Statsministern: Hela städer hade kunnat vara visitationszoner

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS