Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Preemraff Bild: Lasse Edwartz

Jag litar mer på riktiga experter

Som gammal miljötekniker liter jag mera riktiga experter än på självutnämnda sådana som med talets gåva ofta får stort utrymme i media, skriver signaturen "Grånad senior".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kommentar

till Sojapojken, 2/8

Jag får lite blandade känslor när jag läser Din insändare. Att politikerna inte gjort särskilt mycket under de senaste 50 åren kan vi vara överens om, men Du skriver också ”att lyckligtvis är det mängder av vanliga människor som tar ansvaret i stället”. Som exempel nämner Du bland annat lokalbefolkningens verbala protester mot den planerade utbyggnaden av Preems raff. På vad sätt är detta att ta ansvar? Bortsett från att protestera mot utbyggnaden har man inte föreslagit några alternativ till nuvarande verksamhet. En del av dagens protestanter var förmodligen mycket positiva när det planerade bygget av dåvarande Scanraff presenterades.

Intressant i sammanhanget är att experter som miljöprofessor Christian Azar, Chalmers, och tidigare styrelseledamoten i Greenpeace, Göran Värmby, är båda positiva till utbyggnaden och har i olika tidningsartiklar berättat varför. Utsläppen av koldioxid går inte att resonera bort men om de sker vid nuvarande anläggning gör de minst global skada.

Som gammal miljötekniker liter jag mera riktiga experter än på självutnämnda sådana som med talets gåva ofta får stort utrymme i media!

”Grånad senior”