Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om man vill lösa konflikten måste man lägga prestigen åt sidan, rekommenderar insändarskribenten.  Bild: Mia Höglund
Om man vill lösa konflikten måste man lägga prestigen åt sidan, rekommenderar insändarskribenten. Bild: Mia Höglund

Jag hoppas fortfarande på Demokraterna

Partiet är inne i en kris men måste se till att finnas kvar och fortsätta sitt viktiga arbete för Göteborg, skriver Chris Ramberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag gick med i Demokraterna 2017 av flera skäl. Ett viktigt skäl var att Göteborgs stad, enligt mitt sätt att se det, sedan länge var dåligt skött och grundtanken att det behövdes nya krafter och nya ideologiska perspektiv lockade.

Initialt var det dock Västlänksfrågan som var min inkörsport. När sedan partiet utvecklade synen att utgå från kunskap och pragmatik i det politiska arbetet kändes valet ännu mer rätt.

LÄS MER: Upprörda demokrater kräver styrelsens avgång

Nu är partiet inne i en kris som lyfts fram stort i media. Från mitt perspektiv som icke politiskt aktiv i partiet, men som fortfarande hängiven medlem, hoppas jag att nyckelpersonerna i partiet verkligen kommer att kunna lösa upp konflikterna och lägga prestige och personliga skiljaktigheter åt sidan. Det vill säga rikta pragmatiken, förmågorna, kunskaperna och erfarenheterna inåt och till det som för stunden är viktigast – nämligen att se till att Demokraterna finns kvar och kan fortsätta sitt viktiga arbete för Göteborg och göteborgarna.

Chris Ramberg

LÄS MER: Konflikten hotar slita sönder Demokraterna

LÄS MER: Är detta början på slutet för Demokraterna?