Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad kommer det kosta att gå med i Nato? Kommer vi kunna säga nej till vapenexport till vissa länder? undrar Monica Andersen. Bild: Virginia Mayo
Vad kommer det kosta att gå med i Nato? Kommer vi kunna säga nej till vapenexport till vissa länder? undrar Monica Andersen. Bild: Virginia Mayo

Jag behöver svar på mina frågor om Nato

Detta är några funderingar jag skulle vilja ha svar på innan jag vill säga ja eller nej till Nato, skriver Monica Andersen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Några små funderingar kring det här med Natomedlemskap: Vad kommer det kosta att gå med i Nato? Kommer kostnaden att läggas ovanpå den kostnad vi i dag har för vårt försvar? Vart kommer dessa pengar att tas ifrån?

Betyder ett medlemskap att våra hemvärnare kommer ingå i stridande förband, eller det kanske de redan gör det i dag?

Är alla medvetna om att vi kommer att bli tvungna att skicka våra söner, män, döttrar och mödrar till stridshärdar där de ingår i stridande förband? Och att dessa personer också kommer bli tvungna att tas omhand när de kommer hem och har fått uppleva hemskheter som de får se. Klarar vi att ta hand om dem och ge dem den hjälp och stöd som de kommer att behöva?

Min personliga uppfattning är att Sverige i dag inte kan skryta med sin vård för psykisk ohälsa och frågan är om vi kommer hinna ikapp med utbyggnaden tills den kommer behövas, för det ska vi inte tveka om, den kommer att behövas.

Kommer vi kunna ha ett fritt val att exportera vapen till de länder vi i dag exporterar till och kommer vi ha det fria valet att säga nej till vapenexport till vissa länder?

Detta är några funderingar jag skulle vilja ha svar på innan jag vill säga ja eller nej till Nato.

Monica Andersen

LÄS OCKSÅ: Niinistö och Marin vill gå med i Nato

LÄS OCKSÅ: De manifesterade mot Nato: ”Debatten är ensidig”

LÄS OCKSÅ: Tio bästa argumenten för och emot Nato