Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fria ord: Jag är inte övertygad om att elbilen är bättre

Frågan jag ställer mig är om jag i dag ska stå för alla de extrakostnader och besvär som en elbil medför. Det får bli en fossildriven bil igen, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

14/7 Det är inte elbilen som är boven i dramat

10/7 Jag förstår mig inte på elbilen - vet någon bättre?

Jag konstaterar att ingen ännu har kunnat övertyga mig om att elbil är bättre val än fossilbil. Varken Niklas Nyléns svar eller alla de 39 kommentarerna på hemsidan var till någon hjälp. Några har försökt vara positiva genom att förutspå att det blir bättre i framtiden. Men, vad hjälper det mig?

Niklas uppgift om miljöskulden är den utan konkurrens lägsta som jag sett. Att beräkna miljöskulden och jämföra med fossilbilen har väldigt många faktorer att ta hänsyn till. Det måste vara någon väsentlig skillnad på underlaget till de uppgifter som jag sett och den Niklas anger. Jag är inte kompetent att fortsätta diskussionen.

Att fossila bränslen är vårt farligaste bränsle, går inte att ifrågasätta. Skillnaden mot fossilfri el är brutal.

Frågan jag ställer mig är om jag i dag ska stå för alla de extrakostnader och besvär som en elbil medför. Det får bli en fossildriven bil igen.

Till sist undrar jag om inte ett fossilfritt Sverige är en utopi. Personbilar är bara en begränsad del av problemet.

Bilspekulant