Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är ganska vanligt att programledare avbryter de politiker som de intervjuar, skriver insändaren. Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT
Det är ganska vanligt att programledare avbryter de politiker som de intervjuar, skriver insändaren. Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Ja eller nej är inte det viktiga

Det är en ganska vanlig kritik mot främst politiker att de ska svara ja eller nej på journalisters frågor, skriver C Söderström i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

20/12 Oförskämt, SVT!

Bengt Gustafsson skriver i sin insändare att justitieminister Morgan Johansson vägrade att svara JA eller NEJ på frågorna han fick av programledaren Nike Nylander.

På de frågor som Morgan Johansson fick var det ingen som gick att svara enbart ja eller nej på. I så fall hade svaren blivit fullständigt obegripliga.

Det är en ganska vanlig kritik mot främst politiker att de ska svara ja eller nej på journalisters frågor. Jag föredrar att alla frågor får de svar som den aktuella frågan kräver.

Däremot upplever jag att det är ganska vanligt att programledare avbryter de politiker som de intervjuar. Ofta mitt i det resonemang som politikern försöker utveckla för att jag som lyssnare ska få en heltäckande förståelse.

C Söderström

LÄS MER: Recension: ”Vår tid är nu –1951” SVT

LÄS MER: "Reklamförbud inskränker yttrandefriheten"