Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Andrea Rosa
Bild: Andrea Rosa

IS-anhängare får stå sitt kast

Det var en fängslande och tankeväckande reportageserie i GP om föräldrarna som sökte sin dotter i resterna av IS-väldet. Men hon får trots allt ta konsekvenserna av sitt val, skriver signaturen Anders.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det var en fängslande och tankeväckande reportageserie i GP om föräldrarna som sökte sin dotter i resterna av IS-väldet. Modiga människor måste vi konstatera och värda beundran, även om det är vad jag tror att de flesta föräldrar skulle göra för att försöka rädda sitt barn.

Slutsatsen eller kraven blir dock svåra att ta till sig.

Jag känner stort medlidande med stollen som dödade en oskyldig människa i Högsbo 2017 och knivskar en annan oskyldig människa, och nu blev dömd till livstid i Hovrätten.

Trista val i livet, kan konstateras, när man till exempel tar någons ägodelar, eller vill komma till paradiset i ett islamskt kalifat.

Emma, som hon kallats i reportageserien, borde under sina sex år i kalifatet kommit underfund med att det dödades människor i hennes närhet, av inget annat skäl än att de inte omfattade hennes religiösa tro. I och med att hon stöttade kalifatet var hon också en del av det och allt som gjordes i dess namn. Liksom stollen i Högsbo omfattas hon av mitt medlidande, men trots allt får man ta konsekvenserna av sina val. Att ånger skulle ge skäl till att undkomma konsekvenserna stämmer dåligt med svenskt rättssystem.

Däremot måste vi naturligtvis ta hand om Emmas barn. Hon har ju visat sig olämplig som vårdnadshavare, och då borde väl socialtjänsten, liksom man gjorde i det av Janne Josefsson uppmärksammade fall, bestämma om tvångsomhändertagande.

Otroligt att detta kan vara så svårt att komma fram till!

Anders